Cum se dezactivează funcțiile Shared Experience pe Windows 10?

Proiectele și sarcinile se fac mai ușor atunci când colaborați cu alte persoane. Microsoft înțelege această nevoie, motiv pentru care gigantul tehnologic a dezvoltat o caracteristică numită „Experiențe partajate”. Așadar, ați putea întreba „Care este caracteristica Experiențe partajate pe Windows 10?” Ei bine, acest lucru este util atunci când doriți să transferați rapid fișiere pe un dispozitiv din apropiere. Cu toate acestea, este puțin diferit de tehnologia Bluetooth, în sensul că puteți reporni activitățile aplicației pe care le-ați lansat pe un alt computer.

Persoanele care lucrează în colaborare sau cei care utilizează mai multe dispozitive consideră că această caracteristică este benefică. Cu toate acestea, este posibil să fiți un administrator de rețea care trebuie să blocheze experiențele pe mai multe dispozitive din mediul dvs. virtual. Deoarece trebuie să vă asigurați că dispozitivele nu pot fi descoperite în rețeaua dvs., trebuie să aflați cum să dezactivați experiențele partajate. Există două modalități de a face acest lucru și vi le vom arăta în acest articol.

Utilizarea Editorului de politici de grup pentru a dezactiva experiențele partajate

Puteți dezactiva experiențele partajate prin Editorul de politici de grup local. Rețineți că această caracteristică este disponibilă numai în edițiile Pro și Enterprise ale Windows 10. Dacă utilizați alte versiuni ale sistemului de operare, vă recomandăm să treceți la următoarea noastră soluție. Pentru a dezactiva experiențele partajate în Editorul de politici de grup local, urmați instrucțiunile de mai jos:

  1. Lansați caseta de dialog Executare apăsând tasta Windows + R de pe tastatură.
  2. Tastați „gpedit.msc” (fără ghilimele), apoi apăsați Enter.
  3. Navigați la această cale: Configurare computer -> Șabloane administrative -> Sistem -> Politică de grup
  4. Accesați panoul din dreapta, apoi faceți dublu clic pe politica „Continuați experiențele pe acest dispozitiv”. Faceți dublu clic pe „Continuați experiențele pe acest dispozitiv”.
  5. Alegeți Dezactivat din opțiuni.
  6. Salvați modificările făcând clic pe Aplicare și OK.

După ce ați parcurs acești pași, nimeni din rețeaua dvs. nu va putea utiliza partajarea în apropiere prin caracteristica Partajare. Mai mult, când verificați Experiențe partajate în aplicația Setări, acesta va fi în gri. Alte dispozitive nu vă vor putea descoperi computerul în aceeași rețea. Desigur, sunteți liber să reveniți la modificări. Pur și simplu trebuie să repetați pașii de mai sus, dar la al cincilea pas, nu uitați să alegeți opțiunea Neconfigurată.

Utilizarea Editorului de registru pentru a dezactiva experiențele partajate

Dacă utilizați Windows 10 Home și nu aveți caracteristica Politică de grup, nu vă faceți griji. Puteți dezactiva în continuare experiențele partajate, utilizând Editorul de registry. Cu toate acestea, înainte de a continua, nu uitați că editarea registrului poate fi riscantă. Dacă faceți chiar și cea mai mică greșeală, puteți provoca daune ireversibile sistemului dumneavoastră. Deci, înainte de a urma instrucțiunile de mai jos, vă rugăm să nu uitați să creați o copie de rezervă completă a registrului computerului.

  1. Pe tastatură, apăsați tasta Windows + R. Aceasta va deschide caseta de dialog Executare.
  2. Tastați „regedit” (fără ghilimele), apoi apăsați Enter.
  3. Navigați la această cale: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows
  4. În meniul din panoul din stânga, faceți clic dreapta pe Windows, apoi alegeți Nou și faceți clic pe Cheie.
  5. Schimbați numele noii taste în Sistem, apoi apăsați Enter.
  6. Faceți clic dreapta pe cheia de sistem nou creată.
  7. Selectați Nou, apoi faceți clic pe Valoare DWORD (pe 32 de biți).
  8. Utilizați „EnableCdp” (fără ghilimele) ca nume al noii chei. Apasa Enter.Introduceți „EnableCdp” în numele valorii.
  9. Faceți dublu clic pe noua cheie DWORD, apoi modificați valoarea de la 0 la 1.
  10. Faceți clic pe OK.

După parcurgerea pașilor de mai sus, computerul dvs. nu va mai avea caracteristica Experiențe partajate. Mai mult, nu va putea fi descoperit de alte dispozitive din aceeași rețea. Dacă doriți să reveniți la modificările pe care le-ați făcut, puteți urma aceiași pași. Cu toate acestea, la al patrulea pas, nu uitați să faceți clic dreapta pe tasta Sistem (folder), apoi să alegeți Ștergere.

Ce subiecte îți place să citești în continuare?

Distribuiți-le în secțiunea de comentarii de mai jos!